Ce țări impun vaccinarea anti-COVID obligatorie pentru toată populația și ce state obligă doar anumite categorii profesionale

  • 07 Decembrie 2021 16:52
Ce țări impun vaccinarea anti-COVID obligatorie pentru toată populația și ce state obligă doar anumite categorii profesionale

În timp ce un certificat de vaccinare este necesar într-un număr tot mai mare de țări pentru anumite activități sau anumite categorii de populație, puține state impun vaccinarea tuturor, măsură care trebuie să rămână „absolut de ultimă instanță”, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, relatează AFP, potrivit hotnews.ro.

AFP face o prezentare generală, dar nu exhaustivă, a obligativității vaccinale împotriva Covid-19 în lume.

Vaccinarea obligatorie pentru adulți - doar în câteva țări

Austria este prima țară din UE care dorește să impună vaccinarea tuturor adulților săi. Măsura, anunțată în noiembrie, va intra în vigoare la începutul lunii februarie. Acesta își propune să contracareze ratele de vaccinare care sunt prea scăzute (doar 67,6% din populația era vaccinată pe 6 decembrie) pentru a încetini valul epidemic. În plus, țara, care se va ieși din lockdown luni, își va menține restricțiile de călătorie doar pentru cei nevaccinați. 
În Germania, Parlamentul va examina până la sfârșitul anului o lege care impune vaccinarea întregii populații, de asenebea pentru a opri creșterea numărului de cazuri. La 1 decembrie, 68,9% din populația germană era vaccinată.
Înainte de aceasta, două state autoritare din Asia Centrală, Tadjikistan și Turkmenistan, au anunțat în iulie vaccinarea obligatorie pentru cei de peste 18 ani.
În Indonezia, vaccinarea anti-Covid este obligatorie din februarie 2021, iar nevaccinarea se sancționează teoretic. De altfel, campania de vaccinare se străduiește să convingă: doar 35% dintre indonezieni erau vaccinați la 1 decembrie.
În Pacific, statul federal Micronezia a anunțat, de asemenea, în iulie 2021, vaccinarea obligatorie pentru cei de peste 18 ani.
Un teritoriu francez din Pacificul de Sud cu autonomie largă, Noua Caledonie face vaccinarea obligatorie pentru toți adulții de la sfârșitul lunii decembrie. Începând cu 26 noiembrie, 73% dintre locuitorii din Noua Caledonie cu vârste de peste 12 ani erau complet vaccinați.
Citiți conitnuarea pe hotnews.ro
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău