Ce țări din Europa pun la bătaie joburi pentru cetățenii români. Finlanda, în topul țărilor cu cele mai multe locuri de muncă disponibile

  • 28 Aprilie 17:35
Ce țări din Europa pun la bătaie joburi pentru cetățenii români. Finlanda, în topul țărilor cu cele mai multe locuri de muncă disponibile

Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM), citată de Agerpres.

Cele mai multe joburi disponibile sunt în Finlanda – 113 posturi (vopsitor pentru tratarea industrială a suprafețelor, muncitor necalificat în agricultură – culegător de fructe și legume, mașinist CNC) și Letonia – 30 de posturi (sudor), scrie economedia.ro.

În Germania sunt puse la dispoziție 28 de posturi (sudor, fizioterapeut, tehnician electronist, lucrător în producție – procesare produse din carne); Norvegia – 21 de posturi (electrician, măcelar, supraveghetor fermă); Spania – 15 posturi (șofer autocamion); Belgia – 14 posturi (tehnician rețele de telecomunicații, macaragiu, electrician iluminat stradal, electrician tensiune medie, muncitor necalificat în agricultură); Estonia – 10 posturi (muncitor în construcții); Austria – 5 posturi (tehnician producție); Olanda – 3 posturi (șofer de autobuz); Danemarca – 1 post (proiectant inginer mecanic).

„Contractele de muncă pot avea durată determinată, de 1 – 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente. Pentru ocuparea acestor posturi vacante se solicită experiență și/sau calificare în domeniu, precum și cunoștințe de bază/bune de limbă a statului respectiv sau de limbă engleză”, se arată în comunicatul AMOFM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:73 %
Vint:4,63 m/s
Sun
20
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău