Ce țară va gazdui cea de-a patra Conferință Globală a Turismului Vitivinicol, după R.Moldova

  • 11 Septembrie 2018 14:25
Ce țară va gazdui cea de-a patra Conferință Globală a Turismului Vitivinicol, după R.Moldova

Cea de-a treia Conferință Globală privind Turismul Vinicol găzduită de țara noastră s-a încheiat cu o ceremonie festivă. Pe parcursul momentului solemn, organizatorii din Republica Moldova, alături de reprezentanții țărilor care au găzduit edițiile anterioare, Georgia și Argentina, au predat în mod oficial ștafeta reprezentantului Chile, țară în care urmează să se desfășoare cea de-a patra Conferință Globală privind Turismul Vinicol în anul 2019.

Cristobal Forttes, Secretariatul Turismului, Ministerul Economiei și Tursimului din Chile spune că, Chile are o responsabilitate enormă, fiind următoarea gazdă a Conferinței Globale privind Turismul Vitivinicol, iar după ce a vizitat țara noastră responsabilitatea unei bune organizări devine și mai mare.

Și Jaime Cabal, secretar general adjunct, Organizația Mondială a Turismului s-a arătat foarte mulțumit de organizarea evenimentului, dând drept exemplu pentru Chile modelul Moldovei.

Conferința Globală privind Turismul Vinicol a fost găzduită în premieră de Republica Moldova, fiind organizată de către Agenția de Investiții – autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului RM, sub egida Organizației Mondiale a Turismului, cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV) și a Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanațat de USAID și Guvernul Suediei.

Anul trecut, Republica Moldova a înregistrat o creștere cu 50% a numărului de turiști străini, față de 2015.

Tot în 2017 pensiunile rurale au înregistrat de 3 ori mai mulți vizitatori față de acum 2 ani, numărul vinăriilor care oferă servicii turistice s-a dublat, iar numărul vizitatorilor de destinații turistice vitivinicole a crescut cu 20%.  În doar câțiva ani, țara noastră a evoluat de la titlul de cea mai puțin vizitată destinație europeană (2013, Lonely Planet) la figurantă în cele mai importante top-uri ale destinațiilor turistice, recomandate călătorilor (2017, National Geographic, Huffington Post, Trips.Com).

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău