Ce spune premierul Ion Chicu despre faptul că Tiraspolul ar solicita majorarea contingentului de pacificatori ruși din stânga Nistrului

  • 17 Februarie 2020 16:02
Ce spune premierul Ion Chicu despre faptul că Tiraspolul ar solicita majorarea contingentului de pacificatori ruși din stânga Nistrului

Premierul Ion Chicu consideră neserioase propunerile administrației transnistrene cu privire la majorarea de circa 10 ori (până la 4.200) a numărului de pacificatori ruși din stânga Nistrului.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă organizată după întrevederea cu președintele Igor Dodon și președintele Parlamentului Zinaida Greceanâi.

"Tiraspol a făcut asemenea declarații de-a lungul anilor, din acest motiv consider că discuția acestui subiect e una neserioasă. Există multe astfel de declarații, nu numai din partea Tiraspolului", a spus premierul.

Potrivit lui, "această problemă nu se abordează în mod special, întrucât nu este nevoie de majorarea contingentul de menținere a păcii".

Săptămâna trecută, în presa rusă și și cea din regiunea transnistreană au apărut informații precum că "autoritățile" din Transnistria intenționează să restabilească numărul de pacificatori ruși în misiunea de menținere a păcii de pe Nistru, prevăzute în documentele Comisiei Unificate de Control (CUC). Acest lucru a fost anunțat de co-președintelui comisiei din Transnistria, Oleg Beleakov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău