Ce spune PD despre moțiunea simplă împotriva lui Aureliu Ciocoi după ce deputații formațiunii au discutat cu ministrul

  • 19 Februarie 2020 15:06
Ce spune PD despre moțiunea simplă împotriva lui Aureliu Ciocoi după ce deputații formațiunii au discutat cu ministrul

PD nu declară tranșant că nu va susține moțiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi. Totuși, deputații PD i-au creut ministrului „să promoveze o politică externă în interesul național, ghidându-se de prevederile Constituției și a Acordului de pace din 1992”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Deputații PD au discutat astăzi, în cadrul ședinței fracțiunii cu Aureliu Ciocoi, în contextul înaintării moțiunii simple în Parlament după ce acesta a declarat că armata rusă a intervenit în războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge. Ei spun că Ciocoi
a afirmat că „regretă această exprimare nereușită și își cere scuze în față  cetățenilor Republicii Moldova și veteranilor războiului de pe Nistru.

„Totodată, șeful diplomației moldovenești a menționat că parcursul european și implementarea Acordului de Asociere cu UE  rămân  priorități ale politicii externe a țării. Deputații democrați au solicitat ministrului de Externe să promoveze o politică externă în interesul național, ghidându-se de prevederile Constituției și a Acordului de pace din 1992. Fracțiunea PDM și-a reiterat caracterul condiționat de susținere a Guvernului Chicu și promovarea pe plan extern a mesajului privind recunoașterea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în limitele hotarelor sale recunoscute internațional”, se arată în comunicat.

Fracțiunea PD condamnă declarațiile lui Aureliu ciocoi referitor la războiul de pe Nistru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău