Ce spune Maia Sandu despre riscul repetării evenimentelor din 7 aprilie 2009 după alegerile prezidențiale

  • 27 Octombrie 2020 16:41
Ce spune Maia Sandu despre riscul repetării evenimentelor din 7 aprilie 2009 după alegerile prezidențiale

Lidera și candidata la președinție a Partidului "Acțiune și Solidaritate" (PAS), Maia Sandu, este încrezătoare că după alegerile prezidențiale nu există riscul repetării evenimentelor din 7 aprilie 2009. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta ea a declarat jurnaliștilor după dezbaterea eșuată, întrucât Igor Dodon a ignorat invitația la acesta.

"Cetățenii singuri spun că, dacă votul lor va fi furat, probabil că vor ieși în stradă. Dar în toți acești ani am dovedit că putem protesta pașnic și am asigurat natura pașnică a acțiunilor de protest", a spus ea.

Cu toate acestea, ea a subliniat că PAS l-a îndemnat în repetate rânduri pe "Igor Dodon să nu încerce să fraudeze și să nu testeze răbdarea cetățenilor, care doresc ca drepturile lor la vot să fie respectate".

Referindu-se la posibila fraudare a alegerilor, ea a menționat că pregătirile pentru acest lucru "sunt deja în curs" - prin "cadouri pre-electorale, folosirea resurselor administrative, unii primari din PSRM încearcă organizeze transportarea în masă a alegătorilor, de asemenea, se încearcă mituirea alegătorilor atât pe malul drept al Nistrului, cât și cel stâng".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău