Ora de Vârf | Ce spune Ion Tăbârță despre alegerile parlamentare din Hâncești (AUDIO)

  • 09 Martie 2020 16:36
0%
00:00:00
00:00:00

Alegerile parlamentare din circumscripția 38, Hâncești, vor fi un test pentru partidele pro-europene și pro-românești, consideră analistul politic Ion Tăbârță.

Dacă Olesea Stamate susținută de PAS și Grigore Cobzac susținut de Platforma DA vor acumula împreună mai mult decât candidatul socialist, acesta va fi un semn clar că dreapta trebuie să se unească în campania prezidențială.

Ion Tăbârță este de părere că pentru a reduce șansele lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale, pro-europenii trebuie să încheie un pact cu unioniștii.

Cred că este nevoie de un pact între partidele pro-europene, pro-românești, dacă vor să stopeze ascensiunea și consolidarea puterii actualului șef de stat, Igor Dodon”,  a declarat Ion Tăbârță pentru Radio Chișinău, la emisiunea Ora de Vârf.

Duminică, pe 15 martie, vor avea loc alegeri parlamentare noi în circumscripția nr. 38 – Hâncești. În cursa electorală sunt înregistrați șase candidați: Ion Mereuță de la PDM, Ștefan Gațcan de la PSRM, Olesea Stamate de la PAS, Vitalie Balinschi de la Partidul „ȘOR”, Dorin Chirtoacă de la Blocul Electoral „Unirea” și Grigore Cobzac – candidat independent susținut de Platforma DA și PUN care l-a retras din cursă pe Vlad Țurcanu. Și Anatolie Postolachi de la PLDM a renunțat la participarea în alegeri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău