Ce spune Andrian Candu despre sechestrul pus asupra activelor Victoriabank și despre extrădarea lui Vlad Plahotniuc

  • 09 Septembrie 2020 08:51
Ce spune Andrian Candu despre sechestrul pus asupra activelor Victoriabank și despre extrădarea lui Vlad Plahotniuc

Prezent în platoul emisiunii Punctul pe Azi de la postul TVR MOLDOVA, liderul PRO Moldova, Andrian Candu a declarat, referindu-se la sechestrul pus asupra activelor Victoriabank, că este inacceptabil să ataci, inclusiv prin mecansimele justiției, un investitor străin care a venit cu bună credință să ajute la dezvoltarea economiei Republicii Moldova.

Tot în cadrul emisiunii, liderul PRO Moldova a vorbit și despre extrădarea lui Vlad Plahotniuc.

„Sigur, investitorul străin a venit să facă și bani, să facă și profit și nu poți să acuzi o astfel de abordare, dar tot ce se întâmplă în sistemul bancar, cu aceste atacuri ale justiției și procuraturii, cu tot respectul pentru unii procurori care au și intenții bune, dar asta nu se acceptă”, a menționat liderul PRO Moldova.

Andrian Candu a spus că există acorduri de protejare a investițiilor, există și buna credință, acestea fiind standarde reglementate la nivel internațional.

Potrivit politicianului, statul Republica Moldova va fi acționat în judecată în acest caz.

„Vom plăti mult mai scump, pe umerii cetățenilor. Orice act nesăbuit și necalculat de genul acesta se va răsfrânge asupra bugetului de stat, asupra taxelor plătite de noi toți. Mai mult decât atât, investitorii pot pleca și efectul negativ asupra Republicii Moldova va fi dublu”, a spus liderul PRO Moldova.

În cadrul emisiunii, Andrian Candu a spus, referitor la Vladimir Plahotniuc, că extrădarea nu o decide președintele Republicii Moldova, ci statul de la care se solicită extrădarea.

„Plahotniuc a decis să se retragă din Republica Moldova și să se retragă din politica din Republica Moldova, în care nu se mai implică”, a mai spus Andrian Candu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău