Ce spun Untilă și Platon despre declarația lui Filat precum că funcția de procuror general a fost vândută cu 2 milioane de euro (ZdG)

  • 18 Iulie 2019 10:51
Ce spun Untilă și Platon despre declarația lui Filat precum că funcția de procuror general a fost vândută cu 2 milioane de euro (ZdG)

Directorul general al ANRE, Veceaslav Untilă, a comentat pentru Ziarul de Gardă declarațiile ex-premierului Vlad Filat conform cărora funcția de procuror general obținută de Valentin Zubco a fost vândută contra sumei de 2 milioane de euro.

„Tot timpul am promovat moralitatea, legalitatea, normalitatea. Dat fiind funcția pe care o dețin la moment nu pot face declarații, care ar avea tangență cu politica”, se arată în răspunsul oferit sursei citate.

La rândul său, ex-deputatul Veaceslav Platon, condamnat în R. Moldova pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, a confirmat că a fost acasă la fostul prim-ministru Vlad Filat.

„Da, așa a fost. Eu cu Veaceslav Untilă suntem unicii care eram împotriva să fie numit în funcție ca procuror general omul lui Plahotniuc. – Cine a primit aceste două milioane de euro? – Nu cunosc. Știu doar că banii au fost transmiși”, se arată într-un răspuns oferit pentru TV8.

Omul de afaceri a mai precizat că a fost să discute despre târgul cu funcția de procuror general și cu ceilalți lideri din cadrul AIE –  Mihai Ghimpu și Marian Lupu. 

În cadrul unui interviu acordat pentru TV8, Vlad Filat a menționat că despre faptul că funcția de procuror general urma să fie vândută cu 2 milioane de euro l-au anunțat deputații pe atunci în Parlament Veaceslav Untilă și Veaceslav Platon, care au încercat să împiedice această numire.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău