Ce spun organizatorii despre interesul arătat la Târgul Universităților din România de absolvenții de liceu din Republica Moldova

  • 13 Iulie 2022 16:47
Ce spun organizatorii despre interesul arătat la Târgul Universităților din România de absolvenții de liceu din Republica Moldova

S-a încheiat cu succes și cea de-a XI-a ediție a Târgului Universităților din România. În cadrul evenimentului au fost prezenți reprezentanți din 16 centre universitare din cele mai mari orașe ale României, care și-au prezentat ofertele educaționale pentru anul 2022-2023, spun reprezentanții Federației Tinerilor Basarabeni din România.

Târgul Universităților s-a desfășurat în 3 orașe: Chișinău, Bălți și Cahul. În acest an, în procesul de organizare a evenimentului, s-au implicat 70 de voluntari și 10 profesori, care timp de 4 zile au povestit absolvenților despre procesul de admitere, le-au prezentat ofertele de studiu și i-au îndrumat în procesul de completare a dosarelor online.

Echipa de organizare declară că în acest an numărul de absolvenți interesați de Târgul Universităților din România a crescut comparativ cu anii precedenți, iar domeniile în care aceștia își doresc să-și continue studiile s-au diversificat, absolvenții fiind interesați mai mult de specializările creative, inginerie, tehnologii informaționale (IT) și medicină decât de drept, economie sau litere așa cum se întâmpla anii trecuți. În cadrul evenimentului au fost prezenți în total peste o mie de absolvenți în toate cele 4 zile de târg.

„Evenimentul din acest an a fost unul de succes, cu mulți absolvenți din Republica Moldova, care doresc să-și continuie studiile universitare sau liceale în România, lucru care ne bucură extrem de mult. România oferă foarte multe avantaje absolvenților din Republica Moldova care vor să-și continue studiile peste Prut: cazare la cămine gratuite sau cazare foarte ieftină în comparație cu costurile pe care le suportă studenții români, burse de studii care se vor mări aproape de 3 ori începând cu anul universitar 2023-2024 ajungând peste 600 RON pe lună, posibilitatea de a concura cu studenții români pentru bursele de merit și de performanță care pot ajunge în jurul a 700-1000 de RON pe lună, burse erasmus diversificate și multe alte facilități educaționale, culturale, de voluntariat și de job. Este foarte important să ajutăm cât mai mulți absolvenți din Republica Moldova să-și continue studiile în România, să acumuleze abilități importante, iar ulterior să revină acasă, în Republica Moldova, și să contribuie la dezvoltarea țării.”, Cristin Murafa, Președinte FTB România.

De asemenea, mai multe informații despre Admiterea în România pot fi găsite aici:

Telegram: https://t.me/admitereromania

Facebook: https://www.facebook.com/groups/383654128461479 și https://www.facebook.com/groups/497996753637663

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,24
Nori împrăștiați
Umiditate:37 %
Vint:3,09 m/s
Thu
12
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău