Ce spun Kievul și Kremlinul despre cea de-a doua presupusă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump

  • 16 Septembrie 20:40
Ce spun Kievul și Kremlinul despre cea de-a doua presupusă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat luni „violența politică” în urma presupusei tentative de asasinare a candidatului republican în alegerile prezidențiale americane Donald Trump, o poziție similată celei exprimate de către Kremlin și de căyre premierul britanic Keir Starmer, transmite News.ro care citează AFP.

„Violența politică nu are ce căuta nicăieri în lume”, a scris pe X președintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Digi24.

„Este un lucru bun că suspectul în tentativa de asasinat a fost reținut rapid”, a adăugat el, fără să menționeze vreo legătură a suspectului cu Ucraina.

Presupusul atacator, Ryan Routh a fost prezentat drept un susținător al Ucrainei de către mai multe publicații.

Kremlin: „Lupta politică se intensifică și sunt folosite tot mai multe metode”

Kremlinul a apreciat că aceste fapte sunt semnul unei intensificări a campaniei electorale în vederea alegerilor prezidențiale din noiembrie.

„Urmărim, bineînțeles, îndeaproape informațiile care ne parvin din Statele Unite. Vedem cât de tensionată este situația, inclusiv între rivalii politici. Lupta politică se intensifică și sunt folosite diverse metode”, a declarat într-o conferință de presă telefonică zilnică Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse.

Londra: „Violența nu trebuie să aibă niciun loc în niciun proces democratic”

Premierul britanic Keir Starmer s-a declarat „foarte îngrijorat”.

„Cred că este cu adevărat important să spunem clar că violența nu trebuie să aibă niciun loc în niciun proces democratic”, a declarat șeful Guvernului britsnic la Londra, unde discută cu omoloaga sa Giorgia Meloni.

Posibila tentativă de asasinat împotriva lui Donald Trump - așa cum este considerată momentan de FBI - a avut loc pe terenul de golf din Florida al miliardarului, unde candidatul republican juca duminică o partidă cu un donator al campaniei sale.

Donald Trump juca duminică o partidă de golf cu un donator al campaniei sale, Steve Witkoff, pe terenului său de la Trump International Golf Club din West Palm Beach, Florida. Jocul de golf între cei doi fusese adăugat în ultimul moment în programul lui Trump. Focurile de armă s-au declanșat în momentul în care Donald Trump se deplasa între găurile 5 și 6 ale terenului de golf. Un agent Secret Service a detectat țeava unei puști ieșind dintr-un gard, iar agenții au deschis focul asupra unui bărbat aflat în tufișurile din zonă, potrivit șerifului din Palm Beach County, Ric Bradshaw. El a mai precizat că biroul său a fost alertat la 13:30 (20:30, ora României) că Secret Service a tras focuri de armă.


Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,74
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău