Ce se va întâmpla cu moldovenii de pe nava Diamond Princess, după ce vor fi debarcați toți turiștii, răspunsul Ministerului de Externe

  • 19 Februarie 2020 17:46
Ce se va întâmpla cu moldovenii de pe nava Diamond Princess, după ce vor fi debarcați toți turiștii, răspunsul Ministerului de Externe

Cei trei cetățeni moldoveni, care se află la bordul navei de croazieră Diamond Princess, plasată în carantină în portul Yokohama din Japonia, vor rămâne în continuare pe vas.

Astăzi a început debarcarea turiștilor, după ce timp de două săptămâni s-au aflat în carantină. Potrivit reprezentantului serviciului de presă al Ministerului de Externe, Anastasia Nani, cei trei cetățeni moldoveni, care sunt membri ai echipajului, nu sunt infectați cu noul coronavirus, starea lor de sănătate fiind una bună. Condițiile de debarcare a echipajului, urmează să fie discutate și decise împreună cu compania angajatoare, a mai spus reprezentanta Ministerului de Externe, pentru Radio Chișinău. După ce vor fi debarcați toți turiștii, va fi instituită o nouă perioadă de carantină pentru angajații de pe vas, a precizat, Anastasia Nani.

În ceea ce privește cetățenii moldoveni aflați în China, viața acestora nu este în pericol, a declarat ambasadorul chinez în Republica Moldova, Zhang Yinghong, într-o conferință de presă. El a subliniat că Guvernul Chinei este preocupat de sănătatea și siguranța cetățenilor străini, inclusiv a cetățenilor moldoveni. În acest sens, au fost lansate linii fierbinți și platforme on-line, unde cetățenii străini pot solicita consultanță.  

Potrivit datelor Ministerului de Externe, în China învață și lucrează în jur de 300 de cetățeni moldoveni. Până acum au fost raportate în jur de 75 de mii 200 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus (COVID-19) și 2012 decese, dintre care 2008 în China, unul în Filipine, unul în Japonia, unul în Franța și unul în Taiwan, arată datelor Centrului pentru Controlul Bolilor.  

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău