Ce se întâmplă dacă un cetățean al R.Moldova revine acasă din „zona verde”, tranzitând un stat din „zona roșie”. Precizările autorităților

  • 02 Septembrie 2020 12:01
Ce se întâmplă dacă un cetățean al R.Moldova revine acasă din „zona verde”, tranzitând un stat din „zona roșie”. Precizările autorităților

Persoanele care revin acasă din țările incluse în „zona verde”, dar care tranzitează o țară din „zona roșie” trebuie să urmeze regimul de autoizolare de 14 zile după ce intră pe teritoriul Rep. Moldova.

„Dacă vine persoana dintr-un stat care este calificat cu o incidență mai mică de 50 de cazuri, să presupunem că este vorba de Germania și traversează România, care are o incidență de 85 de cazuri la 100 mii de populație, atunci persoana dată va sta în regimul de autoizolare”, a spus medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Alexei Ceban.

El a precizat că perioada maximă de incubație a virusului SARS-CoV-2 este de 14 zile. Chiar dacă persoana ar efectua un test în ziua a 10-a, acesta nu oferă siguranță că persoana dată nu poate face infecția în ziua a 11-a sau a 12-a, a menționat medicul epidemiolog.

Lista țărilor incluse în “zona verde” va fi actualizată de Ministerul Sănătății o dată la două săptămâni și va fi publicată în ziua de vineri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău