Ce s-a întâmplat cu magnatul chinez care l-a făcut clovn pe Xi Jinping pentru modul în care a gestionat pandemia

  • 08 Aprilie 2020 19:20
Ce s-a întâmplat cu magnatul chinez care l-a făcut clovn pe Xi Jinping pentru modul în care a gestionat pandemia
Mediafax

Ren Zhiqiang (69 de ani) este un magnat chinez, membru al Partidului Comunist din această țară.Recent, el l-a criticat în termeni duri pe președintele Xi Jinping. „Nu este un împărat, ci un clovn dezbrăcat", a spus acesta.

Potrivit Mediafax, magnatul chinez Ren Zhiqiang (69 de ani), membru proeminent al Partidului Comunist Chinez, a dispărut după ce l-a făcut clovn dezbrăcat pe președintele Xi Jinping, pe fondul modului în care acesta a gestionat răspândirea epidemiei de coronavirus. New York Times a scris că Zhiqiang a dispărut la scurt timp după pubicarea esecului critic la adresa președintelui chinez.
 
Cotidianul britanic Daily Mail, care citează autoritățiele chineze, scrie că Ren Zhiqiang, fost șef al unei companii chineze de stat din domeniul imobiliar, Huayuan Group, este acum investigat pentru "încălcarea gravă a disciplinei". Totuși, menționează jurnaliștii britanici, autoritățile de la Beijing nu au menționat dacă Ren Zhiqiang se află în arest sau nu.
 
Articolul de opinie publicat de Ren Zhiqiang a fost sters de autoritățile chineze care se ocupă cu cenzura.
 
Daily Mail scrie că poliția chineză a reprimat de asemenea lucrători din domeniul medical care au vorbit despre epidemia de coronavirus, iar doctorul Li Wenliang, care a vorbit public despre situație, a murit chiar din cauza COVID-19.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău