Ce s-a discutat la Conferința Națională Anticorupție

  • 09 Decembrie 2015 17:48
Ce s-a discutat la Conferința Națională Anticorupție

Republica Moldova trebuie să întreprindă măsuri concrete pentru combaterea corupției și nu doar să promoveze reforme care să nu aducă rezultate, au declarat astăzi participanții la cea de-a XI-a Conferință Națională Anticorupție.

Conferința se desfășoară concomitent la Chișinău, Bălți și Cahul.

Necesitatea combaterii corupției este prevăzută în mai toate acordurile importante internaționale pe care le-a semnat Republica Moldova, a menționat în cadrul deschiderii evenimentului președintele Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordinea publică Veaceslav Untilă. El a subliniat că doar prin combaterea acestui flagel Republica Moldova ar putea redobândi încrederea pe plan extern.

În același timp, vicedirectorul Centrului Național Anticorupție Cristina Țărnă a invocat și necesitatea responsabilizării autorităților locale în combaterea corupției.

Republica Moldova trebuie să treacă la reforme concrete și nu doar să le mimeze, a remarcat directorul organizației Transparency International Moldova, Lilia Carasciuc.

În același timp, experta Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției Lilia Ioniță a prezentat un proiect al noii Strategii de Combatere a Corupției, care prevede inclusiv reducerea imunității judecătorilor.

Amintim că actuala Strategie de combatere a Corupției expiră la sfârșitul acestui an, iar autoritățile încă nu au decis dacă documentul va fi prelungit, întrucât nu au fost realizate toate prevederile sale, sau va fi adoptată o altă Strategie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
18
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău