Ce puțin 10 migranți s-au înecat în largul insulei Kalymnos

  • 30 Octombrie 2015 08:42
Ce puțin 10 migranți s-au înecat în largul insulei Kalymnos

Cel puțin zece migranți s-au înecat în noaptea trecută în largul insulei grecești Kalymnos, în timp ce 135 au putut fi salvați după scufundarea bărcii lor venite din Turcia, a anunțat poliția portuară greacă, informează Agerpres.

Această nouă dramă se adaugă la o serie de naufragii miercuri, al căror bilanț a continuat să crească aseară pentru a ajunge la 17 morți dintre care 11 copii, după descoperirea unui nou corp și moartea unei fetițe de un an spitalizată în insula Lesbos.

Ultimele victime s-au înecat când barca lor, încărcată cu aproximativ 150 de persoane potrivit primelor mărturii, s-a răsturnat în timpul nopții în largul Kalymnos, ce face parte din insulele grecești din estul Mării Egee unde exilații continuă să sosească cu miile în fiecare zi.

Căutările continuau în întuneric în speranța de a găsi noi supraviețuitori, conduse de patru nave de patrulare grecești, o navă Frontex - Agenția europeană de supraveghere a frontierelor - și un elicopter, asistate de vase de pescuit și ambarcațiuni de agrement din insulă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău