Potrivit informațiilor publicate de Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, mențiunile făcute pe etichetă trebuie să fie clare, lizibile și inteligibile, așezate într-un loc vizibil pentru consumator în condițiile normale de cumpărare și utilizare. Mențiunile de pe etichetă nu trebuie să fie acoperite sau separate prin alte indicații, inscripții sau desene, notează sursa citată.
Mai mult ca atât, informațiile înscrise pe etichetă, pe de o parte, nu trebuie să inducă în eroare consumatorii în privința caracteristicilor alimentului (în special a identității, proprietăților, compoziției, cantității, durabilității, originii sau provenienței lui), precum și a metodelor de fabricație sau de producție, atribuirii de efecte sau proprietăți alimentelor pe care acestea nu le posedă, sugerării că alimentul are caracteristici speciale atunci când în realitate toate produsele similare au astfel de caracteristici, iar pe altă parte, etichetarea și metodele prin care aceasta se realizează nu trebuie să atribuie alimentelor proprietăți de prevenire, tratare sau vindecare a bolilor sau să facă referiri la astfel de proprietăți.