Ce audiență a avut încoronarea regelui Charles al III-lea. Mai mulți telespectatori s-au uitat la încoronarea mamei sale acum 70 de ani

  • 08 Mai 2023 19:38
Ce audiență a avut încoronarea regelui Charles al III-lea. Mai mulți telespectatori s-au uitat la încoronarea mamei sale acum 70 de ani

Încoronarea regelui Charles al III-lea a fost urmărită de 14 milioane de telespectatori britanici în timpul transmisiunilor asigurate de posturile TV ale grupului BBC. Audiența a fost mai mică decât cea înregistrată la funeraliile de anul trecut ale mamei sale, regina Elisabeta a II-a, și chiar decât cea înregistrată la încoronarea reginei Elisabeta a II-a în urmă cu 70 de ani scrie digi24.ro.

În medie, 13,4 milioane de telespectatori britanici - dintr-o populație de 67 milioane de locuitori - au urmărit principalele două posturi TV ale grupului public de radio și televiziune din Regatul Unit, BBC în timpul ceremoniei de încoronare.

Acest număr a crescut la peste 14 milioane de telespectatori în momentul în care coroana a fost depusă pe capul regelui britanic, în vârstă de 74 de ani, a precizat biroul de presă al grupului BBC, potrivit AFP, preluată de Agerpres. Celelalte posturi TV din Regatul Unit nu au comunicat datele lor de audiență, însă BBC deține, de obicei, o mare parte din cota de audiență înregistrată cu ocazia unui astfel de eveniment.

Pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a, organizate în septembrie 2022, media de audiență a fost de peste 26 de milioane de telespectatori, cu un vârf de 28 de milioane de telespectatori, din care 18,5 milioane au ales să urmărească transmisiunile BBC. Încoronarea reginei Elisabeta a II-a din 1953 - prima ceremonie de acest tip care a fost televizată - a fost vizionată de 27 de milioane de persoane în Regatul Unit, potrivit biroului de presă de la Palatul Buckingham.

Funeraliile prințesei Diana din 1997 au fost urmărite de 32 de milioane de telespectatori. Încoronarea regelui Charles al III-lea a fost pregătită într-o atmosferă mai puțin entuziasmantă, sondajele de opinie arătând un interes limitat al publicului în contextul unei inflații galopante, iar britanicii au marcat deja în ultimul an două evenimente de importanță națională: cei 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a în iunie 2022 și, apoi, funeraliile ei, în septembrie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău