Ce au declarat reprezentanții Blocului ACUM și cei ai PSRM după discuțiile de astăzi

  • 04 Iunie 2019 10:38
Ce au declarat reprezentanții Blocului ACUM și cei ai PSRM după discuțiile de astăzi

Reprezentanții Blocului ACUM și cei ai Partidului Socialiștilor au avut astăzi o primă discuție în vederea posibilității deblocării activității Parlamentului.

Președinta PAS Maia Sandu a declarat presei că discuții s-au axat pe așa-numitul pachet de dezoligarhizare și de eliberare din captivitate a instituțiilor statului.

Ceea ce ne propunem noi este să începem cu pachetul de dezoligahizare care poate începe prin votarea legilor, iar al doilea pas este un Guvern asumat de ACUM. Vorbim exact de același angajament despre care am vorbit anterior”, a declarat Maia Sandu.

În același timp, președintele Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase a vorbit despre necesitatea deblocării activității Parlamentului, pentru că în caz contrar Republica Moldova riscă să piardă Acordul cu FMI.

În același timp, președinta PSRM Zinaida Greceanîi a declarat că la prima întrevedere părțile au avut poziții diferite și rigide.

Reprezentanții Blocului ACUM și ai PSRM au anunțat că vor discuta rezultatele primei runde de dialog în fracțiuni, iar după amiază vor avea o nouă întrevedere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău