Ce afaceri are Sergiu Lucinschi, reținut de procurori

  • 31 Martie 2015 09:08
Ce afaceri are Sergiu Lucinschi, reținut de procurori

Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, a fost reținut în noaptea de luni spre marți de procurorii DNA.

El este implicat într-o cauză de trafic de influență și șantaj instrumentată de DNA Central, iar luni au fost percheziții la domiciliul acestuia, în Voluntari, județul Ilfov.

Sergiu Lucinschi a pretins suma de 4.000.000 euro în perioada decembrie 2014 - martie 2015.

Sergiu Lucinschi în vârstă de 50 de ani, este feciorul mai mare al fostului președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi. A făcut studii în domeniul artelor la Moscova și chiar era cunoscut ca un bun cântăreț, scrie mold-street.com.

În anii 1990-2000 a deținut mai multe afaceri în domeniul comerțului și construcțiilor din Rusia, inclusiv celebrul club de noapte Most (Podul) din Moscova.

În anul 2011 se mută în România unde preia gestiunea companiei Genesis International, controlată de familia Lucinschi prin intermediul firmei Stipula Financial Inc, din Insulele Virgine și IPA International Project Agency Establishment din Liechtenstein.

Potrivit Mold-Street, în Republica Moldova compania Genesis International a devenit cunoscută printr-o serie de contacte de reabilitare a drumurilor naționale, dar și 10 străzi din Chișinău, în baza unui credit acordat de o companie străină.

În anul 2012 compnia Genesis International din România a intrat în insolvență, dar a pregătit un amplu plan de restructurare în care drept argument erau aduse subcontracte de lucrări la drumurile din Republica Moldova, încheiate cu firmele Strabag din Austria și Toto&Taddei SPA din Italia.

Anul trecut Sergiu Lucinschi a înregistrat în Republica Moldova două noi companii: Verst-Torgo și Glavreghionproiect.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău