Ce a spus primul sportiv de culoare care a refuzat să îngenuncheze și să poarte tricou cu "Black Lives Matter"

  • 01 August 2020 16:17
Ce a spus primul sportiv de culoare care a refuzat să îngenuncheze și să poarte tricou cu Jonathan Isaac a refuzat să îngenuncheze / Foto: Getty Images/DIGISPORT.RO

Jonathan Isaac (22 de ani), de la Orlando Magic, este primul baschetbalist din NBA care refuză să îngenuncheze în timpul intonării imnului național, scrie DIGISPORT.RO.

Jonathan Isaac, primul sportiv din NBA care a refuzat să îngenuncheze

De asemenea, Isaac, care este sportiv de culoare, a fost singurul jucător care a ales să nu poarte tricou cu mesajul Black Lives Matter, scrie CNN, potrivit sursei citate.

Isaac le-a transmis dinainte coechipierilor deciza sa. Toți au ales să îngenuncheze înainte de a câștiga cu 128-118 meciul cu Brooklyn Nets.

"Absolut, cred în Black Lives Matter. Multe au contat în decizia mea... Îngenuncherea sau purtarea unui tricou Black Lives Matter nu ajută pentru a sprijini viețile persoanelor de culoare.", a declarat Jonathan Isaac.

"Pentru mine, viețile celor de culoare sunt susținute prin Evanghelie. Toate viețile sunt susținute prin Evanghelie. Cu toții facem lucruri greșite și uneori se ajunge în punctul în care să arăți pe cineva cu degetul înrăutățește situație.

Cine greșește este văzut și cred că Bilblia ne spune că noi nu putem atinge gloria Domnului. Asta ne va ajuta să fim mai apropați unii de alții și să trecem peste culoarea pielii. Și să trecem peste toate lucrurile de suprafață care nu ne ajung la inimă, fie că suntem bărbați sau femei.", a mai spus Isaac, citat de CNN.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău