Ce a hotărât Platforma DA după discuțiile despre decizia PAS de a susține un președinte al Parlamentului din partea PSRM

  • 06 Iunie 2019 14:18
Ce a hotărât Platforma DA după discuțiile despre decizia PAS de a susține un președinte al Parlamentului din partea PSRM

PPDA condiționează susținerea unui candidat la funcția de președinte al Parlamentului din partea PSRM cu asumarea unui angajament public nominal din partea socialiștilor, potrivit deciziei Consiliului Politic Național al formațiunii, întrunit astăzi în ședință.

Astfel, PPDA cere ca deputații din fracțiunea PSRM să semneze public nominal a unui angajament privind votarea la următoarea ședință a Parlamentului a actelor din „pachetul de dezoligarhizare”, printre care demiterea directorului SIS, revocarea directorului CNA, modificarea Legii procuraturii pentru a fi demis actualul procuror general, revenirea la sistemul electoral proporțional.

De asemenea, o altă condiție a PPDA este ca deputații PSRM să semneze tot public nominal un angajament privind votarea Guvernului asumat ACUM în frunte cu Maia Sandu. PPDA mai solicită ca președintele R. Moldova să semneze public promulgarea imediată a legilor care fac parte din pachetul antioligarhic și desemnarea Maiei Sandu.

Dacă aceste condiții vor fi respectate, PPDA se angajează să susțină un candidat integru propus de PSRM la funcția de președinte al Parlamentului.

Solicitat să spună dacă PPDA ar susține candidatura Zinaidei Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului, așa cum cere PSRM, Andrei Năstase nu a dat un răspuns clar, dar a reiterat necesitatea unei persoane integre.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău