Parlamentul nu a luat o decizie referitor la extinderea activității Comisiei de anchetă privind „tentativa de puci anticonstituțional”

  • 20 Decembrie 2019 14:31
Parlamentul nu a luat o decizie referitor la extinderea activității Comisiei de anchetă privind  „tentativa de puci anticonstituțional”

Parlamentul nu a luat astăzi o decizie în privința extinderii cu 60 de zile a termenului de activitate a Comisiei parlamentare care examinează circumstanțele acțiunilor anticonstituționale din luna iunie, în spatele cărora ar fi stat Partidul Democrat. Totodată, deputații nu au putut ajunge la un numitor comun pentru numirea unui nou președinte al comisiei, după ce fostul președinte Mihai Popșoi a renunțat la această funcție.

Subiectul a provocat dezbateri în Parlament, deputații PDM menționând ineficiența acestei comisii și a solicitat desființarea acesteia, iar evenimentele respective să fie investigate de organele de drept.

Amintim că respectiva comisie a fost creată la 18 iunie, inițial urmând să prezinte raportul în decurs de 60 de zile, după care termenul a fost extins la 180 de zile care, la fel a expirat. Foștii magistrați constituționali care au adoptat mai multe decizii controversate în timpul crizei politice din iunie, precum și deputați și foști miniștri PDM au refuzat să se prezinte la audierile organizate de comisie. 

Fostul președinte al comisiei Mihai Popșoi a renunțat săptămâna trecută la această funcție, motivând că noua majoritate parlamentară de facto PSRM-PDM ar împiedica activitatea acesteia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău