CCA va monitoriza, începând de luni, respectarea Legii anti-propagandă de posturile de radio și TV

  • 11 Februarie 2018 09:29
CCA va monitoriza, începând de luni, respectarea Legii anti-propagandă de posturile de radio și TV

Consiliul Coordonator al Audiovizualului va monitoriza începând cu 12 februarie 2018 posturile de radio și televiziune cum respectă așa-numită lege ”anti-propagandă” intrată astăzi în vigoare.

Radiodifuzorii urmau să prezinte  pentru aprobare la CCA, până la 9 februarie concepțiile de programe, conform unui nou model, elaborat în conformitate cu noua legislație, iar  operatorii de cablu vor prezenta notificări cu privire la modificările în ofertă, în conformitate cu noile prevederi.

Legea care își propune să elimine mesajele propagandistice din Federația Rusă și să protejeze consumatorii de informație  de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior și excluderea provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova, prin neadmiterea programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ analitic, militar și politic ce nu sunt produse în statele membre ale UE, SUA, Canada și în statele participante la Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Legea  ”anti-propagandă” a fost  promulgată în luna ianuarie  de șeful legislativului, Andrian Candu, în calitate de președinte interimar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău