CC se va întruni luni pentru a examina sesizarea PSRM privind decretul prin care Igor Grosu a fost desemnat candidat la funcția de prim-ministru

  • 21 Martie 2021 15:30
CC se va întruni luni pentru a examina sesizarea PSRM privind decretul prin care Igor Grosu a fost desemnat candidat la funcția de prim-ministru

Curtea Constituțională se va întruni, luni, 22 martie 2021, pentru a examina sesizarea pe marginea decretului Președintelui Republicii Moldova din 16 martie 2021 privind desemnarea candidatului pentru funcția de Prim-ministru a liderului PAS Igor Grosu. Ședința Curții va începe la ora 10.00. După ședință, președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova, Domnica Manole, va susține un briefing (ora 15.00).

Sesizarea a fost depusă de deputații socialiști, după ce Maia Sandu l-a desemnat pe Igor Grosu să formeze un nou Guvern. Decretul a fost semnat pe 16 martie, în aceeași zi în care au avut loc consulturile șefului statului cu partidele Parlamentare și s-a constatat că nu există un candidat susținut de o majoritate în Parlament. Deputații PSRM și cei afiliați Partidului Șor au propus-o atunci pe Mariana Durleșteanu pentru funcția de premier, însă aceasta nu a mai dorit să candideze.

 

Joi, 18 martie, coaliția PSRM-Șor l-a propus pentru funcția de prim-ministru pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, fost deputat socialist.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău