CC a respins solicitarea deputaților Partidului Democrat de a suspenda Legea privind alegerea procurorului general

  • 25 Septembrie 2019 17:53
CC a respins solicitarea deputaților Partidului Democrat de a suspenda Legea privind alegerea procurorului general

Curtea Constituțională a respins solicitarea deputaților Partidului Democrat de a suspenda acțiunea legii prin care a fost modificată modalitatea de alegere a procurorului general, adoptată de majoritatea parlamentară PSRM – ACUM.

 

Curtea a menționat că solicitarea deputaților democrați nu este motivată și că poate efectua analiza aspectelor invocate drept temei al suspendării doar la etapa examinării fondului cauzei, motiv pentru care consideră că trebuie să respingă solicitarea autorilor sesizării de suspendare a prevederilor contestate, pentru a nu prejudeca fondul cauzei.

Amintim că deputații Partidului Democrat au contestat la Curtea Constituțională, la 23 septembrie, modificările adoptate de majoritatea parlamentară la Legea cu privire la Procuratură, prin care sunt schimbate regulile de organizare a concursului pentru funcția de procuror general și condițiile pe care trebuie să le întrunească candidații.

Potrivit proiectului votat de Parlament, la 16 septembrie, o comisie constituită de Ministerul Justiției va selecta candidații, după care îi va propune o listă scurtă  Consiliului Superior al Procurorilor. În continuare, CSP va selecta un candidat, pe care, îl va propune spre aprobare șefului statului. Anterior, numai CSP avea atribuții de alegere a procurorului general.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău