CC a declarat ilegală o hotărâre a Parlamentului referitoare la componența numerică și nominală a Biroului permanent al legislativului

  • 27 Iulie 2021 12:25
CC a declarat ilegală o hotărâre a Parlamentului referitoare la componența numerică și nominală a Biroului permanent al legislativului

Astăzi Curtea Constituțională a declarat ilegală o hotărâre a Parlamentului referitoare la componența numerică și nominală a Biroului permanent al legislativului.

Doi foști deputați ai Platformei DA, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu, au sesizat Curtea Constituțională în privința unei hotărâri a Parlamentului din decembrie 2020, luată de majoritatea parlamentară de atunci PSRM-Șor. Prin aceasta s-a decis includerea în Biroul permanent al Legislativului a unui deputat al Grupului parlamentar Pro Moldova și a unui deputat din grupul Pentru Moldova, precum și excluderea unui deputat al Partidului Democrat.

Autorii sesizării au argumentat că majoritatea parlamentară de atunci a făcut abuz de poziția sa dominantă în Legislativ și a încălcat regulamentul a acestuia, precum și Constituția Republicii Moldova.

Astfel, Curtea Constituțională a admis sesizarea celor doi foști deputați și a declarat neconstituțională hotărârea Parlamentului din decembrie 2020.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău