CBI prezintă exportatorii moldoveni de fructe la Madrid

  • 30 Septembrie 2021 12:19
CBI prezintă exportatorii moldoveni de fructe la Madrid

Asociația Producătorilor și Exportatorilor „Moldova fruct” va fi prezentă cu cinci exportatori la expoziția Fruit Attraction, care se va desfășura în perioada 5 -7 octombrie la centrul de expoziții IFEMA din Madrid, transmite IPN, cu referire la FreshPlaza, o platformă europeană de comunicare în ramura horticulturii.

Faptul că spaniolii și, în special, madrilenii vor avea posibilitateasă să savureze, deja pentru a doua oară, merele, strugurii de masă și prunele gustoase din Moldova, se datorează Centrului pentru Promovarea Importurilor din țările în curs de dezvoltare (CBI), scrie sursa.

Potrivit lui Piet Schotel, consultant la CBI, organizația moldovenească reprezintă peste 180 dintre cele mai mari și mai avansate companii agricole din Moldova. Pe lângă cultivatorii de fructe, asociașia include procesatori de fructe, exportatori și furnizori de servicii în domeniu.

Expertul subliniază că în Moldova „anual se recoltează peste 500 000 de tone de mere, 90 000 de tone de prune, 130 000 de tone de struguri de masă. În plus, producătorii moldoveni pot livra caise aromate, cireșe crocante și gustoase și fructe uscate de înaltă calitate ”. „Moldova are o poziție geografică unică între Munții Carpați și Marea Neagră, oferind un sol bogat și un climat însorit, ceea ce conferă produselor un gust superior”, mai spune consultantul CBI.

FreahPlaza precizează că standul Moldova Fruct, în cadrul expoziției Fruit Attraction din perioada 5 -7 octombrie, la centrul de expoziții IFEMA, se va afla  în Sala 10 - E07.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău