Cazurile de corupție din R.Moldova vor putea fi raportate pe o platformă online

  • 02 Octombrie 2018 17:40
Cazurile de corupție din R.Moldova vor putea fi raportate pe o platformă online

Centrul de Politici și Reforme (CPR) Moldova a lansat platforma de colectare a cazurilor de corupție și a situațiilor ce pot duce la corupție. Platforma, coruptie.cpr.md, este în regim de testare timp de două săptămâni, perioadă în care vor fi colectate sugestiile și recomandările pentru îmbunătățirea site-ului.

CPR menționează într-un comunicat de presă, citat de IPN, că o treime din cetățeni refuză să plătească mită, conform sondajelor, iar acest grup de oameni trebuie să aibă o platformă de raportare a cazurilor de luare de mită. Treptat, estimează CPR, se va ajunge și la ceilalți cetățeni, cărora li se va explica care sunt tipurile de corupție, de ce trebuie de combătut astfel de practici și cum ar trebui să fie lucrurile de fapt.

Toate raportările sunt anonime și nu conțin informații cu caracter personal.

„Cu cât mai multe cazuri colectăm, cu atât mai ușor vom putea identifica anumite tendințe și iniția campanii de advocacy pentru a pune presiune pe instituțiile statului și autoritățile locale să schimbe situația existentă”, se mai spune în comunicat.

Platforma a fost creată de către Agenția de e-Guvernare din Estonia împreună cu CPR Moldova, cu sprijinul Fundației Soros-Moldova, al Fundațiilor pentru Societate Deschisă și al Agenției Estoniene pentru Dezvoltare și Cooperare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău