Cazul Skripal | Starea de sănătate a fostului spion rus "se îmbunătățește rapid"

  • 07 Aprilie 2018 09:37
Cazul Skripal | Starea de sănătate a fostului spion rus

Starea de sănătate a fostului spion rus Serghei Skripal, a cărui otrăvire la 4 martie în Marea Britanie a declanșat o criză diplomatică Est-Vest, "se îmbunătățește rapid", a anunțat vineri spitalul unde i se acordă îngrijiri, relatează AFP.

Serghei Skripal "răspunde bine la tratament, starea sa de sănătate se îmbunătățește rapid, nu mai este în stare critică", au declarat medicii spitalului din Salisbury (sud-vestul Angliei).

Starea de sănătate a fiicei lui, Iulia Skripal, de asemenea spitalizată, se îmbunătățește "zilnic", a precizat medicul Christine Blanshard. "Așteaptă cu nerăbdare ziua în care va putea părăsi spitalul", a adăugat ea.

Iulia și Serghei Skripal au fost găsiți în stare de inconștiență, la 4 martie, pe o bancă din orașul Salisbury, unde trăiește fostul spion după ce, în 2010, a făcut obiectul unui schimb de deținuți între Moscova, Londra și Washington.

Poliția britanică este de părere că ei au intrat în contact cu otrava la domiciliul fostului spion. Anchetatorii au afirmat că cea mai mare concentrație de otravă s-a aflat pe clanța de la ușa casei lor.

Guvernul britanic a declarat că a stabilit că otrava este un agent neurotoxic de producție sovietică numit Noviciok și acuză Rusia că poartă responsabilitatea atacului. Moscova neagă orice implicare în această afacere și denunță "o provocare" și "o campanie antirusă".

Atacul de la Salisbury a declanșat o gravă criză între occidentali și Rusia, cu expulzarea, de o parte și de alta, a circa 300 de diplomați.

Televiziunea publică rusă a difuzat joi o înregistrare audio prezentată drept o conversație telefonică între Iulia Skripal și verișoara sa Viktoria.

În scurta discuție purtată în limba rusă și difuzată în talk-show-ul '60 de minute' al canalului Rossia 1, cea care este prezentată ca fiind Iulia Skripal vorbește normal și destul de dezinvolt, afirmând că ea și tatăl ei sunt în stadiul de refacere și că ea va putea ieși în curând din spital.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău