Cazul piloților moldoveni capturați în Afganistan | Pavel Filip susține că Rusia s-ar fi implicat în blocarea negocierilor (VIDEO)

  • 14 Februarie 09:55
Cazul piloților moldoveni capturați în Afganistan | Pavel Filip susține că Rusia s-ar fi implicat în blocarea negocierilor (VIDEO)

Premierul Pavel Filip a comentat, în cadrul unei întâlniri cu cetățenii în calitate de concurent electoral, cazul eliberării celor doi piloți moldoveni capturați în Afganistan, menționând că a fost implicat în acest proces trei ani.

„N-o să vă dau toate datele, deoarece țin de serviciile secrete, dar am avut oameni din servicii care și-au riscat viața, care au avut de suferit din cauza asta, cei care se duceau și negociau. Am oferit tot suportul necesar pentru a duce aceste negocieri până la capăt și este vorba de sume mari de bani. Patru luni a fost blocat acest proces de negocieri. Spunea cineva că s-a implicat Federația Rusă. Nu știam în ce mod s-a implicat, dar iată că acum lucrurile au devenit clare. Este dincolo de limita moralității să folosești asemenea subiecte pentru a încerca să-ți faci capital politic”, a declarat Pave Filip. 

Președintele Igor Dodon a comentat aceste declarații, menționând că este vorba despre un comportament iresponsabil. „În loc să exprimăm recunoștință Rusiei pentru ajutorul oferit în eliberarea cetățenilor Republicii Moldova, guvernul moldovenesc din nou vine cu acuzații neîntemeiate antirusești”, se arată în comentariul Președinției. 

Menționăm că despre eforturile autorităților de-ai elibera pe cei doi piloți moldoveni, capturați în 2015 în Afganistan, a comunicat și Procuratura Generală, care a anunțat că va investiga declarațiile și circumstanțele referitor la acest caz. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
5 °C
ploaie de scurtă durată
Umiditate:86 %
Vint:6,7 m/s
Sat
7 °C
Sun
9 °C
Mon
9 °C
Tue
10 °C
Wed
12 °C

Curs oficial BNM 19 Aprilie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1545 -0.0660
USD 17.9087 0.0295
RON 4.2325 -0.0132
UAH 0.6671 -0.0030
RUB 0.2800 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău