Cazul jurnalistei malteze asasinate în 2017: Un acuzat a fost condamnat la 15 ani de închisoare

  • 23 Februarie 2021 18:15
Cazul jurnalistei malteze asasinate în 2017: Un acuzat a fost condamnat la 15 ani de închisoare

Vincent Muscat, unul dintre cei trei bărbați acuzați de plasarea bombei care a ucis-o în 2017 pe jurnalista malteză de investigații Daphne Caruana Galizia, a fost condamnat marți la 15 ani de închisoare de un tribunal din La Valletta, informează AFP, potrivit Agerpres.

În anunțarea verdictului, tribunalul a indicat că a ținut cont de faptul că Muscat, care anterior în cursul zilei și-a recunoscut vinovăția în acest dosar, a colaborat cu poliția și că Parchetul a solicitat această pedeapsă.

Vincent Muscat se află în arest din decembrie 2017 când, împreună cu alți doi bărbați - frații Alfred și George Degiorgio - a fost acuzat de planificarea și executarea asasinatului. Frații Degiorgio și-au menținut declarația de nevinovăție.

Daphne Caruana Galizia, care pe blogul său intitulat Running Commentary a acuzat politicieni și alți oficiali maltezi de fapte de corupție, a fost ucisă la 16 octombrie 2017 cu ajutorul unei încărcături explozive plasate sub automobilul său în apropierea casei unde locuia, în satul maltez Bidnija.

Vincent Muscat nu este rudă cu Joseph Muscat, fostul prim-ministru care era în funcție la data asasinării jurnalistei și care a demisionat în decembrie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău