Cavusoglu și Kerry au discutat despre extrădarea clericului Gulen

  • 17 August 2016 08:40
Cavusoglu și Kerry au discutat despre extrădarea clericului Gulen

Ministrul afacerilor externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a discutat marți cu secretarul de stat american, John Kerry, cu privire la extrădarea din SUA a clericului Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză de organizarea loviturii de stat eșuate de luna trecută, potrivit unor surse din diplomația turcă, informează Agerpres.Cavusoglu și Kerry au discutat de asemenea despre ultimele evoluții…

Ministrul afacerilor externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a discutat marți cu secretarul de stat american, John Kerry, cu privire la extrădarea din SUA a clericului Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză de organizarea loviturii de stat eșuate de luna trecută, potrivit unor surse din diplomația turcă, informează Agerpres.

Cavusoglu și Kerry au discutat de asemenea despre ultimele evoluții în Siria, inclusiv situația din orașele Manbij și Alep, au adăugat aceleași surse.

Turcia îl acuză pe predicatorul Gulen de organizarea puciului din 15 iulie și dorește ca SUA să-l extrădeze. Gulen, aflat din 1999 într-un exil autoimpus în Statele Unite, a negat aceste acuzații și a condamnat puciul.

Washingtonul a declarat că are nevoie de dovezi clare (privind implicarea lui Gulen) înainte de a da curs cererii de extrădare din partea Ankarei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău