Cauza probabilă a prăbușirii avionului ucrainean în Grecia, care transporta muniție în Bangladesh

  • 17 Iulie 2022 18:28
Cauza probabilă a prăbușirii avionului ucrainean în Grecia, care transporta muniție în Bangladesh

Avionul ucrainean care s-a prăbușit sâmbătă noapte, 16 iulie, în apropiere de Kavala, port în nordul Greciei, ar fi avut o defecțiune la motor, anunță Twitter Nexta. Autoritățile elene susțin că pilotul ar fi transmis un apel de urgență înainte de prăbușire.

O sursă cu rang înalt din Aviația civilă din Iordania susține că itinerariul zborului includea o oprire pentru realimentare pe Aeroportul Internațional Regina Alia din acest stat, anunță digi24.

Potrivit sursei citate, autoritățile elene au declarat duminică dimineață jurnaliștilor că pompierii „simțeau cum le ard buzele” și un praf alb plutea în aer:

„Nu știm ce ne afecta”, a declarat coordonatorul brigadei de pompieri, Marios Apostolidis.

Oficiali de la Kiev declară că toți cei opt membri ai echipajului care au murit erau cetățeni ucraineni, scrie presa greacă.

Ministrul sârb al Apărării, Nebojsa Stefanovic, a declarat, într-o conferință de presă, că avionul prăbușit transporta 11,5 tone de echipament militar, iar destinația sa finală era Bangladesh, arată site-ul elen www.amna.gr.

Aeronava a încărcat echipamentul militar pe aeroportul din orașul sârb Nis și a decolat la ora 20:40 (21:40 ora Greciei) spre Dhaka, Bangladesh, cu escale la Amman și Riad, a adăugat Stefanovic.

El a mai amintit că încărcătura avionului consta din rachete de antrenament cu mortar exportate de o companie privată sârbă, iar cumpărătorul era Ministerul Apărării din Bangladesh.

Media de stat din Grecia au relatat că la bordul avionului se aflau 12 tone de ”material toxic”.

Avionul decolase din orașul sârbesc Nis și se îndrepta spre capitala iordaniană Amman. Pilotul a raportat probleme la motor și a cerut autorizarea aterizării de urgență pe aeroportul din Kavala, însă aparatul de zbor nu a reușit să facă această manevră și s-a prăbușit la aproximativ 40 de kilometri de aeroport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău