Cauză penală pentru omor în cazul exploziei de la Râșcani, demarată de Procuratura Chișinău

  • 08 Octombrie 2018 09:39
Cauză penală pentru omor în cazul exploziei de la Râșcani, demarată de Procuratura Chișinău

Procuratura Chișinău a deschis o cauză penală pentru omor din imprudență în cazul exploziei în blocul din bulevardul Moscovei, în urma căruia trei persoane, inclusiv un copil, au murit, iar nouă au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce în blocul unde locuiau a avut loc o explozie puternică.

Dacă se va demonstra că proprietarii apartamentului de unde a pornit deflagrația nu au exploatat conform normelor stabilite butelia cu gaz, atunci ei riscă pînă la șase ani de pușcărie. În urma exploziei, au fost afectate patru apartamente de la etajele 14, 15, 16 și 17, iar în locul lor a rămas o gaură imensă.

Printre cei decedați sînt un bărbat de 77 de ani, care s-a stins pe patul de spital. Noaptea trecută de sub ruine au fost scoase corpurile neînsuflețite ale unei femei și al unui copil, care au stat sub dărâmături mai bine de 24 de ore.

Familiile persoanelor decedate în urma exploziei din sectorul Rășcani al capitalei vor primi ajutoare materiale de câte 50 de mii de lei, din partea Guvernului. De asemenea Primăria capitalei a decis să aloce 10 milioane de lei pentru procurarea apartamentelor persoanelor care au rămas pe drumuri după explozie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău