Câți refugiați din Ucraina și-au găsit un loc de muncă în R. Moldova, până în prezent

  • 02 Februarie 15:40
Câți refugiați din Ucraina și-au găsit un loc de muncă în R. Moldova, până în prezent

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, 1302 cetățeni refugiați din Ucraina, dintre care 903 femei și 399 bărbați, au reușit să se încadreze în câmpul muncii în R. Moldova. Cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în mun. Chișinău (997), UTA Găgăuzia (52), Bălți (63).

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

În luna decembrie 2023 și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 172 angajatori, declarând 1378 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.Totodată, pe parcursul anului 2023, circa 844 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău