Câți medici au fost dați afară după reforma ANSP

  • 26 Decembrie 2018 17:50
Câți medici au fost dați afară după reforma ANSP

Sistemul de supraveghere de stat a sănătății publice avea înainte de reformă 2.942 de funcții publice. După ce s-a propus reforma au rămas numai 1.665 de funcții.

Sănătateinfo.md scrie că printre cei care au fost nevoiți să plece se numără și angajați cu studii superioare, adică medici. Se întâmplă deși funcționarii de stat au tot dat asigurări că niciun medic nu va fi dat afară, întrucât există o nevoie acută de ei.

Într-un raport privind modul de implementare și barierele existente în reforma Agenției Naționale pentru Sănătate Publică se menționează că au fost reduse în total 1.277 de funcții. Dintre acestea 270 au fost funcții deținute de personal cu studii superioare, 445 au fost angajați cu studii medii, 86 au fost angajați de nivel inferior, iar alte 475 de funcții sunt trecute la categoria „alți angajați”. Astfel, 21 la sută dintre disponibilizări au vizat medicii. Conform aceluiași raport, 215 medici care au rămas fără serviciu erau de vârstă pensionară. 

Datele mai arată că cei mai mulți angajați au fost dați afară din raioanele Căușeni, Cahul, Soroca, Bălți și Chișinău, unde reducerile de personal au fost diminuate cu peste 50 la sută, mai simplu vorbind mai mult de jumătate din cei existenți până la reformă au rămas fără serviciu. Mai puțin au fost afectați cei din raionul Hâncești, dar și angajații din sediul central al CNSP. Personalul de aici a fost redus cu 25 la sută.

sursa: sănătateinfo.md

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău