Câți copii ar urma să se nască în prima zi a anului și care sunt țările cu cele mai multe estimate nașteri

  • 01 Ianuarie 2019 12:57
Câți copii ar urma să se nască în prima zi a anului și care sunt țările cu cele mai multe estimate nașteri

Numărul de nașteri care se estimează că vor avea loc în prima zi a noului an în întreaga lume este de circa 395.000, potrivit unor date transmise de UNICEF în 1 ianuarie. 

Fondul ONU pentru copii a precizat că circa un sfert dintre copiii născuți în prima zi a lui 2019 vor veni pe lume în Asia de Sud, scrie Agerpres, citând dpa. Țara în care ar urma să se înregistreze cele mai multe nașteri este India, cu circa 70.000, urmată de China, cu circa 45.000. Pe locul al treilea ar urma să se afle Nigeria (Africa), cu 26.000 de nașteri. 

UNICEF a mai precizat că acești bebeluși născuți în prima zi a anului nu vor avea parte de îngrijirile medicale de care au nevoie. 

Organizația citează statistici din 2017 potrivit cărora un milion de copii au murit în lume în ziua în care s-au născut, în timp ce alți 2,5 milioane de bebeluși au murit într-o lună de la naștere. Majoritatea acestor decese au fost provocate de cauze care puteau fi evitate.

Organizația a cerut măsuri în îngrijirea medicală acordată mamelor și nou-născuților în multe locuri din lume. De asemenea, UNICEF a pledat pentru acces mai bun la apă potabilă, electricitate și medicamente, scrie HotNews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău