Câți bani au pierdut cei mai bogați 500 de miliardari din lume în 2022?

  • 03 Ianuarie 2023 10:06
Câți bani au pierdut cei mai bogați 500 de miliardari din lume în 2022?

An de coșmar pentru magnații lumii. Elon Musk și cei mai bogați 500 de miliardari din lume au pierdut 1,4 trilioane de dolari în 2022, potrivit unei analize prezentate de Ziarul Financiar.

Cei mai bogați 500 de oameni din lume au pierdut în 2022 aproape 1.400 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Combinat cu inflația generalizată și înăsprirea agresivă a politicilor băncilor centrale, anul a fost marcat de o serie dramatică de pierderi pentru un grup de miliardari ale căror averi au atins culmi inimaginabile în timpul erei COVID. În cele mai multe cazuri, cu cât creșterea este mai mare, cu atât căderea este mai dramatică: Elon Musk, Jeff Bezos, Changpeng Zhao și Mark Zuckerberg au pierdut în total aproximativ 392 de miliarde de dolari din averile lor combinate.

Există și vești bune pentru unii miliardari

Există, totuși, vești bune pentru unii miliardari. Gautam Adani din India i-a depășit pe Bill Gates și Warren Buffett în indicele de avere, în timp ce unele dintre cele mai bogate familii din lume, cum ar fi familia Koch și clanul Mars, și-au mărit, de asemenea, averile în mod considerabil. Francizele sportive au devenit la rândul lor din ce în ce mai valoroase, devenind tot mai inaccesibile, cu excepția celor 0,0001% dintre cei mai bogați oameni ai lumii.

Musk, cel mai bogat om din lume la acel moment, a pierdut 25,8 miliarde de dolari pe 27 ianuarie, după ce Tesla Inc. a avertizat asupra problemelor de aprovizionare. Este a patra cea mai mare scădere înregistrată într-o zi din istoria Bloomberg Wealth Index.

Cât au pierdut cei mai bogați oameni din Rusia?

Cei mai bogați oameni din Rusia au pierdut în mod colectiv 46,6 miliarde de dolari pe 24 februarie, ziua invaziei Ucrainei. La scurt timp, autoritățile din Uniunea Europeană, Marea Britanie și Statele Unite au impus o serie de sancțiuni împotriva „oligarhilor” ruși și a companiilor lor, făcând aproape imposibil pentru magnații din domeniul afacerilor să își controleze activele în Occident.

Piețele chinezești suferă la rândul lor, cu 64,6 miliarde de dolari scurși din averile celor mai bogați oameni din țară la 14 martie. Aceștia au pierdut alte 164 de miliarde de dolari în 2022 din cauza eforturilor susținute de a limita răspândirea COVID-19, a unei piețe imobiliare în scădere și a concentrării sporite asupra industriei tehnologice, în timp ce tensiunile comerciale cu SUA au continuat să aibă un impact negativ asupra celei de-a doua economii mondiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:9,26 m/s
Tue
23
Wed
16
Thu
7
Fri
8
Sat
10
Arhivă Radio Chișinău