Câți angajați ai MAI sunt infectați cu COVID-19

  • 30 Iulie 2020 12:41
Câți angajați ai MAI sunt infectați cu COVID-19

În R.Moldova, 504 angajați ai Ministerului Afacerilor Interne s-au îmbolnăvit de coronavirus, dintre care 425 s-au vindecat.

Potrivit agenției INFOTAG, aceste date au fost făcute publice în cadrul unui briefing de către secretarul de stat al MAI, Sergiu Golovaci.

"La ora actuală sunt înregistrate 79 cazuri de coronavirus active. Majoritatea dintre ei prezintă forme asimptomatice sau ușoare. Două persoane sunt în stare medie, iar una - în stare gravă, fiind internat la Spitalul Clinic Republican", a precizat Golovaci.

Potrivit lui, pe parcursul săptămânii trecute, circa 8-10 mii de polițiști au monitorizat zilnic respectarea regulilor de prevenire a răspândirii coronavirusului. Aceștia au urmărit și respectarea regulilor de carantină, în care se află 30 mii de cetățeni.

"Au fost înregistrate 344 cazuri de încălcări, dintre care 92 se referă la încălcarea regimului de autoizolare; 76 de încălcări au fost admise în zonele de odihnă. Este vorba de regulile de respectare a distanței sociale și purtarea măștilor", a spus reprezentantul MAI.

Directorul adjunct al Agenției Naționale a Sănătății Publice, Vasile Guștiuc, a afirmat că, pe parcursul săptămânii trecute, au fost depistate nereguli în 46 din cele 171 de instituții verificate.

Potrivit lui, conducătorii instituțiilor nu verifică starea subalternilor la începutul zilei, spațiile comerciale sunt aglomerate, nu se respectă măsurile de protecție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău