Câteva zeci de manifestanți au protestat în ploaie la sediul Comisiei Electorale Centrale

  • 29 Iunie 2018 17:31
0%
00:00:00
00:00:00

Câteva zeci de manifestanți din cadrul Comitetului de Rezistență Națională, au protestat, în ploaie, la sediul Comisiei Electorale Centrale, în timp ce membrii CEC discutau despre invalidarea alegerilor pentru primăria Chișinăului. Decizia autorității electorale de a declara nule alegerile și de a nu mai organiza altele noi i-a nemulțumit pe protestatari, precum și pe liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. 

Protestatarii s-au adunat în fața sediului Comisiei Electorale Centrale, solicitând autorității validarea mandatului de primar pentru liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

„Noi nu cedăm! Noi nu cedăm! Năstase e primarul! Năstase e primarul!”

Prezent la manifestație, liderul Platformei DA și-a reiterat acuzațiile față de actuala guvernare că ar fi influențat deciziile instanțelor de judecată pentru a fi invalidate alegerile locale din capitală. El mai acuzat Comisia Electorală Centrală de faptul că ar fi obedientă guvernării. La aproximativ o oră de dezbateri în ședința CEC, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, le-a dat manifestanților vestea că CEC a decis să nu mai fie organizate alegeri noi, știre primită cu nemulțumire de către aceștia.

„Astăzi, Comisia Electorală Centrală a interzis alegerile în Chișinău. Noi mergem către o dictatură a unui proxenet penal și politic, o dictatură din care nu vom ieși decât prin sânge. Ca să nu se întâmple acest lucru, trebuie să ieșim cu sutele de mii în stradă.”

Menționăm că exponenții actualei guvernări au respins anterior acuzațiile că ar fi influențat deciziile instanțelor de invalidare a alegerilor. Comitetul de Rezistență Națională, format ca urmare a invalidării alegerilor pentru primăria capitalei, a anunțat pentru duminică, 1 iulie, un alt mare protest față de deciziile instanțelor de judecată și față de ceea ce ei au calificat ca ingerință politică în justiție a actualei guvernări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău