Cât ar dura construirea zidului la frontierea dintre SUA și Mexic și câr ar costa

  • 10 Ianuarie 2019 19:47
Cât ar dura construirea zidului la frontierea dintre SUA și Mexic și câr ar costa

Lucrările pentru construirea zidului solicitat de președintele SUA, Donald Trump, la frontiera cu Mexicul ar putea dura peste zece ani și ar putea costa zeci de miliarde de dolari, afirmă experți consultați de cotidianul The Washington Post, potrivit Mediafax.

Pentru construirea unui segment al zidului de mii de kilometri, Donald Trump a cerut 5,7 miliarde de dolari pentru anul 2019.

Lucrările pentru construirea zidului pe întreaga lungime a frontierei Statelor Unite cu Mexicul ar costa cel puțin 25 de miliarde de dolari, afirmă Ed Zarenski, profesor la Institutul Politehnic Worcester din Massachusetts. Zidul ar putea fi construit în zece ani cu aportul a 10.000 de muncitori.

"Nu aș spune că este imposibil, dar trebuie să se țină cont de factorii care țin de inginerie. Și oare este realist acest proiect? Probabil că nu", a spus Zarenski. Pentru proiectul antiimigrație ar putea fi necesare circa trei milioane de tone de oțel.

Activitățile a numeroase agenții guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de aproape trei săptămâni din rațiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump și liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanțată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite și Mexic. Donald Trump cere 5,7 miliarde de dolari în 2019 pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău