Cât a cheltuit Președinția din buget pentru conferința lui Dodon la vila prezidențială de la Condrița

  • 06 August 15:47
Cât a cheltuit Președinția din buget pentru conferința lui Dodon la vila prezidențială de la Condrița

Aproximativ 9 mii de lei au fost cheltuiți din buget pentru organizarea și desfășurarea conferinței de presă, din 24 iulie curent, la Reședința de la Condrița, unde au participat peste 40 de reprezentanți ai presei.

Cel puțin această sumă a fost comunicată în răspunsul semnat de Nicolae Posturusu, secretar general al Aparatului președintelui, la solicitarea Ziarului de Gardă.

Întreg evenimentul a putut fi urmărit pe paginile oficiale ale președintelui pe Facebook, Odnoklassniki, Youtube și pe privesc.eu, iar în spatele acestora au fost circa 6 camere, o macara și o dronă pentru a asigura transmisiunea LIVE. Igor Dodon a fost întrebat cât a costat organizarea și desfășurarea acestui eveniment, a răspuns că nu știe exact, atât cât a fost încheiat un contract între Președinție și compania specializată în

În răspunsul instituției prezidențiale se menționează că pentru prestarea serviciilor tehnice și de sonorizare necesare a fost contractat un agent economic privat, iar pentru deplasarea jurnaliștilor până la Constrița – Președinția a rezervat un microbuz.

Ziarul de Gardă a întrebat dacă prețul cadourilor pentru reprezentanții mass-media a fost inclus în contractul încheiat între instituția prezidențială și agentul economic privat, Președinția a comunicat că prețul cadourilor nu este inclus în suma indicată, „fiind că acestea au fost produse din sursele personale ale șefului statului”.

Președintele Igor Dodon a organizat o „ediție specială”, pe data de 24 iulie, a emisiunii sale de pe rețelele de socializare „Președintele răspunde” și a invitat reprezentanții mass-media la Reședința de la Condrița. Timp de aproximativ trei ore, la vila prezidențială, șeful statului a răspuns la întrebările celor peste 40 de de jurnaliști prezenți, evenimentul fiind transmis LIVE.

sursa foto: ZdG

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
22
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:0,5 m/s
Mon
18
Tue
16
Wed
15
Thu
17
Fri
17

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău