Cât a achitat Guvernul pentru organizarea Adunării „Moldova Europeană”

  • 24 Mai 2023 13:55
Cât a achitat Guvernul pentru organizarea Adunării „Moldova Europeană”

Guvernul R. Moldova a cheltuit 4,7 milioane de lei pentru organizarea Adunării „Moldova Europeană”. Cifra a fost anunțată de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, astăzi, 24 mai, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Radio Chișinău.

 „Ministerul Culturii a confecționat 2000 de steaguri ale R. Moldova și UE, repartizate prin intermediul cancelariei de stat în fiecare localitate din țară. Participanților la eveniment le-au fost repartizate 40 de mii de sticle de apă. Apreciem ordinea lăsat de participanți în PMAN.

Organizatorii au arendat 100 de unități sanitare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, care au fost disponibile în PMAN. Autoritățile au confecționat materiale informative cu privire la procesul de organizare a evenimentului. În total au fost tipărite 10 mii de pliante, 8000 de postere expuse în spațiile publice și închiriate afișaje în capitală și regiuni.

Pe dimensiunea de sănătate au fost înregistrate 28 de solicitări, din ele șapte spitalizări” a declarat Vodă.

Daniel Vodă a menționat că, Guvernul nu a cheltuit niciun leu pentru transportarea participanților sau asigurarea cu mâncare. La fel nu au fost înregistrate încălcări de către organele de poliție pe durata manifestației.

Devizul de cheltuieli a mai inclus cheltuieli pentru chiria și amenajarea scenei din PMAN, sonorizarea, asigurarea infrastructurii necesare în jurul Arcului de Triumf, corturi, dar și onorarii pentru concert. Suma totală conform devizului de cheltuieli pe acțiunile enumerate se ridică la 4,7 milioane de lei”, a vociferat Vodă.

Adunarea Națională Moldova Europeană” s-a desfășurată duminică, 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Potrivit poliției, au participat între 75 și 80 de mii de persoane care au cerut aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău