Castelul Peleș, fără încălzire din cauza unei defecțiuni a centralei termice. Patrimoniul riscă să fie afectat

  • 09 Martie 2018 13:19
Castelul Peleș, fără încălzire din cauza unei defecțiuni a centralei termice. Patrimoniul riscă să fie afectat

Castelul Peleș din stațiunea Sinaia nu beneficiază, de peste o lună, de încălzire din cauza unei defecțiuni a centralei termice, reprezentanții muzeului spunând că patrimoniul acestuia riscă să fie afectat de temperaturile scăzute.

Reprezentantul Muzeului Național Peleș, Daniela Voitescu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că, în urmă cu mai mult de o lună, centrala termică a castelului instalată la începutul anilor 1990 s-a defectat, astfel că imobilul nu beneficiază de atunci de încălzire.

În acest context, temperatura în birouri este de 2 grade, iar în muzeu sunt zero grade, patrimoniul riscând să fie afectat de temperatura scăzută, a precizat sursa citată.

Potrivit acesteia, în cursul lunii ianuarie a fost transmisă o adresă Ministerului Culturii în care era semnalată situația de la Castelul Peleș.

Conform răspunsului primit de la minister, adresa prin care era semnalată starea tehnică de deteriorare a centralei termice din Castelul Peleș a fost înregistrată la data de 23 ianuarie.

În răspunsul transmis de minister muzeului, înregistrat în data de 13 februarie, se arată că, potrivit legii, locatorul (proprietarul) are obligația de a menține bunul în stare corespunzătoare de folosință pe toată durata locațiunii și că reparațiile importante (capitale) cad în sarcina proprietarului.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul oficial al MNP, în anul 2007, Castelul Peleș, Castelul Pelișor, precum și întregul domeniu Peleș alcătuit din fostele dependințe regale au reintrat în proprietatea Regelui Mihai I, dar continuă să fie administrate de statul român.

Sursa: Agerpress

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău