Casele de cultură vor putea atrage resurse externe de finanțare. Regulamentul a fost publicat în Monitorul Oficial

  • 16 Martie 14:01
Casele de cultură vor putea atrage resurse externe de finanțare. Regulamentul a fost publicat în Monitorul Oficial

Casele de cultură din Republica Moldova vor deveni independente, își vor stabili de sine stătător statutul juridic și vor putea atrage resurse externe de finanțare, în funcție de necesitățile și prioritățile comunității. Prevederile se conțin în noul Regulament de funcționare a caselor de cultură care a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, directorul Casei de cultură va fi selectat prin concurs, pe un mandat de patru ani. El va fi responsabil de activitatea instituției, registrul de evidență, programul și raportul anual de activitate. De asemenea, pentru asigurarea transparenței și bunei gestionări, Regulamentul propune constituirea unui Consiliu administrativ al Casei de cultură, care va avea în componență reprezentanți ai fondatorului, ai Direcției cultură a municipiului sau raionului și un reprezentant din partea societății civile în domeniul relevant acestei activități. 

Modificările derivă și ca urmare a creșterii salariale pentru directorii instituțiilor de cultură, astfel încât complexitatea funcției să corespundă nivelului de remunerare.

În Republica Moldova sunt active peste 1218 case de cultură, care se subordonează autorităților publice locale. Până în prezent, Legea Culturii nu conținea nicio prevedere referitoare la Casa de cultură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Câțiva nori
Umiditate:59 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Arhivă Radio Chișinău