Casa Națională de Asigurări Sociale a transferat banii de pensii

  • 03 Aprilie 2020 10:25
Casa Națională de Asigurări Sociale a transferat banii de pensii

Casa Națională de Asigurări Sociale a anunțat că a transferat instituțiilor bancare și Întreprinderii de Stat ”Poșta Moldovei” mijloacele bănești destinate achitării pensiilor și ajutoarelor sociale. Astfel, cei 750 540 de beneficiari își vor primi, zilele acestea, pensiile și ajutoarele de stat, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al CNAS, la data de 2 aprilie, au fost transferate instituțiilor bancare mijloacele bănești destinate achitării pensiilor deținătorilor de carduri bancare în sumă totală de 652,4 mln lei. Prin intermediul instituțiilor bancare, se deservesс 267 361 beneficiari de pensii și alocații sociale de stat. Banii de pe card pot fi retrași de către beneficiar în oricare moment.

CNAS are încheiate contracte de colaborare cu nouă instituții bancare.
 
Totodată Casa Națională de Asigurări Sociale a transferat la Î.S. ”Poșta Moldovei” mijloace bănești în sumă totală de 845,7 mln lei pentru cei 483 179  de beneficiari de pensii și alocații sociale, care primesc banii prin intermediul oficiilor poștale.

Inspectoratul General de Poliție a anunțat că, pentru a asigura siguranța resurselor financiare ale beneficiarilor de pensii, poștașii care vor repartiza pensiile la adresa beneficiarilor vor fi însoțiți de angajații Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău