Casa de cultură din Molovata a fost renovată cu sprijinul Uniunii Europene

  • 19 Iulie 2017 12:50
Casa de cultură din Molovata a fost renovată cu sprijinul Uniunii Europene

Casa de cultură din satul Molovata, raionul Dubăsari, a fost renovată și este gata să găzduiască manifestări cultural-artistice. Uniunea Europeană a alocat 172 de mii de euro pentru renovarea instituției în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, transmite IPN.

„Patrimoniul cultural comun este ceea ce unește ambele maluri ale râului Nistru. Uniunea Europeană va continua să sprijine inițiativele care, în spiritul încrederii și cooperării, apropie comunitățile de pe ambele maluri“, a spus la ceremonia de redeschidere a Casei de cultură, Jarek Domanski, ofițer de proiect în cadrul Delegației UE în Republica Moldova.

„Acesta este unul din peste 80 de obiecte de infrastructură socială care au fost deja reconstruite prin intermediul acestui program. Oamenii de pe ambele maluri au aceleași interese și probleme, iar când li se oferă posibilitatea de a colabora, ei se implică. Cooperând, crește încrederea între ei”, a menționat Stefan Liller, reprezentant permanent adjunct al PNUD Moldova.

La Casa de cultură se află și biblioteca satului. „Acoperișul era deteriorat și curgea. Acum, cărțile noastre sunt în siguranță. Nu mai plouă în bibliotecă”, a spus bibliotecara Vera Oxente.

Lucrările de renovare a Casei de cultură au început în iunie 2016. A fost schimbat acoperișul, renovată fațada, înlocuite geamurilor, ușile și sistemele inginerești. Clădirea a fost dotată cu sisteme sanitare. Rețelele de apă și canalizare, precum și ajustarea sistemului de încălzire a fost asigurată prin contribuția locală, cu 10 mii de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău