Casa Albă îl trolează pe Putin după ce a anunțat că va candida din nou la președinția Rusiei

  • 09 Decembrie 2023 17:05
Casa Albă îl trolează pe Putin după ce a anunțat că va candida din nou la președinția Rusiei

Casa Albă a reacționat cu ironie la anunțul președintelui rus Vladimir Putin că va candida pentru un nou mandat în martie anul viitor, ceea ce l-ar putea menține la putere până în 2030.

„Va fi o cursă grozavă, nu-i așa?”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, potrivit EFE, preluată de Agerpres. Kirby a refuzat să mai adauge și altceva pe această temă, scrie Digi24.

Presa rusă se aștepta ca Putin să-și anunțe candidatura în cadrul conferinței sale de presă anuale din 14 decembrie - prima de la începutul invaziei asupra Ucrainei -, dar șeful de la Kremlin s-a grăbit și a făcut anunțul cu aproape o săptămână mai devreme.

„Înțeleg că acum nu pot face altfel. Îmi voi prezenta candidatura la alegerile pentru funcția de președinte al Federației Ruse”, a declarat Putin vineri, la finalul unei ceremonii cu ocazia Zilei Eroului Patriei.

Opoziția și analiștii văd alegerile din 17 martie 2024 din Rusia ca pe un plebiscit privind războiul din Ucraina, în care nici Kremlinul, nici armata rusă nu au reușit să-și îndeplinească obiectivele stabilite în februarie 2022, când au declanșat invazia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău