Casa Albă anunță că nu mai există planuri pentru o întâlnire Biden-Putin

  • 23 Februarie 2022 09:36
Casa Albă anunță că nu mai există planuri pentru o întâlnire Biden-Putin

Planurile pentru organizarea unei întâlniri între președintele american Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin au fost anulate, a anunțat marți Casa Albă, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a lui Biden, Jen Psaki, a spus că liderul de la Casa Albă este deschis în general la diplomație și discuții la cel mai înalt nivel, dar că acum, când Rusia extinde conflictul din Ucraina, nu este momentul potrivit.

"Nu vom închide niciodată complet ușa diplomației", a declarat purtătoarea de cuvânt, precizând însă că este nevoie de o schimbare de direcție din partea Moscovei.

O întâlnire față în față între Putin și Biden fusese în discuție în ultimele zile. Biden a fost de acord în principiu cu o astfel de întâlnire, iar Kremlinul a părut de asemenea deschis, conform Casei Albe.

Jen Psaki a spus că nu a existat niciodată un calendar concret pentru o nouă întâlnire între cei doi președinți și că detaliile urmau să fie discutate joi între secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Acum însă și această întâlnire între cei doi miniștri de externe a fost anulată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău